česky english slovensky deutsche ПО-РУССКИ polski romania българи

Profilul companiei

despre companie > Profilul companiei

Firma LIBREX a luat fiinţă în anul 1990 printre primele firme care au început să apară după căderea comunismului. De la o firmă mică de distribuire cu cinci angajaţi s-a lărgit treptat la dimensiunile unei firme mijlocii, cu 150 de angajaţi. Firma a început treptat din anul 1993 să deschidă unităţi comerciale. Unul –două magazine cu vânzare de cărţi, hărţi, reviste anual. Astăzi deţine 23 în Moravia, Cehia, numărându-se printre cele mai mari reţele comerciale deţinătoare de librării în Cehia.

O altă activitate a constituit-o deschiderea casei editoriale cu acelaşi nume - LIBREX –dedicată copiilor până în 10 ani. În acest domeniu, în câţiva ani, a devenit editura pentru copii LIBREX una din cele mai mari edituri pentru copii cu producţie şi export, decât actualele edituri concurente (Albatros ş. a.).

O altă măsură ïmportantă în dezvoltarea firmei a constintuit-o achiziţionarea în anul 2001 a fostului magazin universal din Ostrava. După reconstrucţia în numai 6 luni, a deschis LIBREX cea mai amre casă a cărţii din ţările postcomuniste. Pe şase etaje cu suprafaţa de 3500 m2 se află pe lângă administraţie şi cafenea oferta a peste 35 000 de titluri într-un număr de 220 000 de volume zilnic. Această Casă a cărţii LIBREX a obţinut premiul de prestigiu Casa anului 2002, devenind una din dominantele interesante ale oraşului Ostrava şi un centru cultural viu.

Pe lângă deschiderea noilor unităţi coimerciale în alte oraşe, LIBREX încearcă să se extindă în străinătate şi să-şi deschidă primul magazin în afara teritoriului Cehiei. Negociem în acelaşi timp cu parteneri din Belgia, Slovacia şi România.